Jan 27, 2011

Inteenimater Käyttöohje

Mikä Inteenimater on ja mitä sillä tekee?
Inteenimater on hakki joka sallii teinisimeille aikuisten simien toiminnot, eli siis käytännössä se tarkoittaa sitä että teinit voivat nyt myös mennä naimisiin, hankkia lapsia ja jopa seurustella aikuisten kanssa. Vähän niinkuin oikeassa maailmassakin (paitsi että suomessa teinit tarvitsevat luvan naimisiin menoon alle 18 vuotiaina mutta ei puututa siihen nyt.) Se tekee myös paljon muuta mutta palataan siihen myöhemmin...


Mitä Inteenimaterista pitäisi tietää?
Se ei ole yhteen sopiva kaikkien hakkien kanssa ja suoraan sanottuna, kaikki teineihin liittyvät hakit kannattaa poistaa koska ne luultavasti inteenimaterin kanssa vain rikkoisivat pelin.(Tarkoitan rikkomisella sitä että pelin data korruptoituisi ja lopulta peli ei enää suostuisi aukeamaan) Suosittelen lataamaan täältä Hack Conflict Detection Utilityn koska sillä voi tarkastaa mitkä hakit eivät pidä toisistaan. (Se löytyy osiosta Sims 2-> Programs) Lisäksi on hyvä tietää että jokaiselle lisäosalle on oma inteenimaterinsa KOSKA EA muuttaa pelin koodaamista aina joka lisäosassa vähän mikä johtaa siihen että inteenimaterin koodausta on myös muutettava jotta se toimii oikein Siksi on tärkeää että käytät oikeaa versiota inteenimaterista (lisää edempänä)

Ihan näin parina esimerkkinä mitä vanhentunut inteenimater aiheuttaa:
* Simit eivät ikäänny
* Postinjakaja tuo miljoonittain sanomalehtiä
* Uuden lisäosan uudet toiminnot eivät näy pelissä ollenkaan tai löytyvät komentojen "memory Manager" alta.
*Simi saa -30000 simoleonia palkkaa

Inteenimatorin asennus:Vaihe 1
Lataa oikean pelin versio täältäOikea versio määräytyy sen mukaan mikä on uusin lisäosasi->

Peruspeli = InTeenimater_Final11.zip
Yliopisto = Inteenimater_Final13g_EP.Zip
Yöelämä = Inteenimater_Final13m_NL.zip
Kauppa Auki = Inteenimater_Final14b_OFB.zip
Lemmikkielämää = Inteenimater_Final15c_Pets_R2.zip
Vuodenajat = Inteenimater_Final16d_Seasons.zip
Matkoilla = Inteenimater_Final17b_BonVoyage.zip
Vapaa-Aika = Inteenimater_Final18_FreeTime.Zip
Kaupunkikämppä = Inteenimater_Final19a_ApartmentLife.zip

* Jos käytät kamasettejä niin niillä ei ole merkitystä enää jos omistat lemmikkielämää uudemman lisäosan (tai lemmikkielämän) JOS taas et omista uudempia pelejä, mutta omistat kamasetin (joka siis toimii pelilevynäsi) niin sitten oikea Inteenimator kamasetille on:

Perhepakkaus Kamasetti = Kauppa Auki
Glamour Kamasetti = Kauppa Auki
H&M = Kauppa Auki
Teinien Kamasetti = Lemmikkielämää
Kyökki & Kylppäri Kamasetti = Lemmikkielämää
Ikea Kamasetti = Lemmikkielämää
Kartano ja Puutarha Kamasetti = Kaupunkikämppä

HUOM! Vaikka esim. Lemmikkielämän jälkeen asentaisit Kauppa Auki lisärin et silti käytä sen lisärin Inteenimateria vaikka se onkin koneellasi "uusin" lisäosa. Uusin lisäosa määräytyy sen mukaan missä järjestyksessä pelit ovat ilmestyneet. Inteenimater vaatii aina että pelisi on patchattu, hae uusin patch täältä Patch asennetaan niin että lataat sen tuolta vaikkapa työpöydällesi ja sitten tuplaklikkaat sen kuvaketta. Patch saattaa pyytää pelin levyjä joten ne on hyvä pitää lähellä. Selvää tähän asti? Jos ei lue uudestaan kunnes ymmärrät. Jos asia tuli selväksi siirry kohtaan 2

Vaihe 2
Nyt kun tiedosto on ladattu voit viedä sen Downloads kansioosi. Se löytyy osiosta:
Omat tiedostot
-> EA Games
--> Sims 2
---> Downloads(Huom! Nimen PITÄÄ OLLA KIRJOITETTU ISOLLA D KIRJAIMELLA!!!)

Pura tiedosto sinne. Jos sinulla on Yöelämää(?) tai sitä uudempi lisäosa voit myös kansioida lataamasi asiat joten voisit ihan vain elämääsi helpottaaksesi tehdä kansion "Inteenimater" tai "Teiniraskaus hakki" ja purkaa sen sinne. Sieltä sen sitten helposti löytää ja voi poistaa jos ei enää tahdo kyseistä hakkia käyttää. Kun purat lataamasi Zipin sen sisällä on 7 inteenimater tiedostoa, a-g. Kaikki tarvitaan hakin toimimiseen. A-F kuuluvat Downloads kansioon. G menee Vapaa-ajan kansioon (tai jos sinulla on Kaupunkikämppä/Kartano&Puutarha kamasetti)...JOS SINULLA ON TEINIEN KAMASETTI. Eli siis zzzInteenimater_G:n voi poistaa jollei omista teinien Kamasettiä. Jos taas omistat Sen niin sinun tulee asentaa G tänne:

Program Files
->EA Games
--> Sims 2
--->VApaa-Aika/Kaupunkikämppä/Kartano&Puutarha Kamasetti (riippuen mikä on uusimmaisesi)
---->TSData
----->Res
------>Overrides <- Eli siis tuonne työnnät sen zzzInTeenimater_G tiedoston.

Sen avulla Teinien kamasetin goottisängyissä voivat teinitkin pelehtiä X3

Nyt kun perus Inteenimater on asennettu niin miten sitä sitten käytetään?

Noh periaatteessa, sinun ei tarvitse tehdä sen Downloads kansioon siirron jälkeen mitään, teineille vain "avautuvat" aikuisten toiminnat ja se on siinä. MUTTA saatat ehkä haluta tehdä tuttavuutta biologisen kellon kanssa koska se on aika kätevä keksintö. Aloitetaan siitä miten kellon saa esiin, elikkäs klikkaa simiäsi ja valitse toiminnoista "Inteenimater" ja sen alta "Biologinen kelloni" (Tai "my biological clock") Simin viereen ilmestyy herätyskello. (Huom! Vain sim jonka kyseinen kello on voi käyttää sitä, muille pitää kaivaa esiin näiden omat kellot) Kellossa on monta valikko joten käydään ne läpi seuraavaksi:

* Haluan simin kanssa vauvan... (I want a Baby with...) Tämä valikko antaa sinun valita kenet tahansa aikuisen, teinin tai vanhuksen lapsen "isäksi". Toiminto saa simin raskaaksi odottamaan yhtä lasta.

* Haluan simin kanssa kaksoset... (I want twins with...) Sama kuin edellinen paitsi tuottaa kaksoset.

*Aloita Hedelmällisyyshoito (Aphrodite's Fertility Treatment) (Toimii vain naisilla) Lisää simin mahdollisuutta tulla raskaaksi (myös tavallisella pelehdinnällä joten kannattaa varoa)

* Piilota (Put away) Jemmaa biologisen kellon simin tavara varastoon. Sen saa taas esille samalla tavalla kuin alunperinkin

* Hävitä (Dispose) Poistaa biologisen kellon JA kaikki asetukset joita siinä oli säädettynä.

* Aloita raskauden ehkäisy (Birth Control) Estää lasten saamisen ja poistaa Pelehdintä valikosta kokonaan komennon "yritä saada lapsi"

Kun sim on raskaana tulee pari uutta valikkoa;

*Pikalähetys (Express Delivery) Tämän valikon alla on lisävalikoita joista voit valita koska vauva syntyy
Aiemmuus Raskaus etenee normaalia nopeammin, n. 1.½ tunnissa
Edellä arvoluokka Raskaus etenee normaalia nopeammin niin että lapsi syntyy n. vuorokaudessa.
Heti tapahtuva Lapsi syntyy välittömästi
Estää Raskaus pysäytetään ja se ei etene ennen kuin joku nopeuttava/jatkava valinta on tehty.

Keskenmeno Lopettaa raskauden ja aiheuttaa simille siitä masennuksen ja mielialan yleisen huononemisen ja negatiivisen muiston.

Lopeta raskauteni Sama kuin edellinen mutta ilman huonoa mieltä ja muistoa siitä. Tämä valinta luonnollisesti on esillä vain kun simi oikeasti on raskaana.

Siinä oli nyt lyhyesti eri toiminnat ja mitä niillä tehdään. Seuraavana vuorossa on sitten Flavor Pakkien lisääminen...

Flavor Pakit, mitä niillä tekee ja miten niitä käytetään, myös mitä niillä ei saa tehdä

Ensinnäkin flavor pakkeja on 13 erilaista kaikkia EI voi käyttää samaan aikaan koska ne eivät ole kaikki yhteensopivia keskenään. On siis löydettävä kompinaatio joka toimii parhaiten omassa pelaamisessa. (Itselläni on pysynyt sama setti jo vuosia) Mutta siis eteenpäin itse pakkeihin...

Back To School Pakottaa raskaanakin olevat teinit menemään kouluun. Tosin yli 18 vuotiaiden (8 päivää aikuisuuteen) teinien ei tarvitse käydä enää koulussa ellei "no Adult Teens" Flavoria ole myös asennettu.

College Admission Jos tämä Flavorpak on asennettuna niin yliopistoon haluavan teinin on oltava vähintään 18 vuotias (8 päivää aikuisuuteen) ja hänellä on oltava koulusta vähintään kasin tokari. Ei voi käyttää yhdessä "No Adult Teens" Flavorin kanssa!

No Adult Teens Teini simit menettävät kaikki "aikuistoimensa" tämän kanssa. Toisin sanoen heidän koulunsa ei pääty siihen kun heillä on enää 8 päivää aikaa aikuisuuteen, he eivät voi mennä naimisiin/kihloihin, olla suhteessa aikuisen kanssa, muuttaa omaan asuntoonsa tai mennä aikuisten töihin. Paitsi jos olet asentanut myös "no Age of Consent" pakin jolloin teinit saavat takaisin mahdollisuuden muuttaa aikuisen simin luo tai naida tälläisen.Ei yhteensopiva College Admissionin kanssa(En koskaan ymmärtänyt tämän pointtia, koska itse tahdoin inteenimaterin jotta teinit voisivat olla kuin aikuiset :/ )

No Age of Consent Sallii kaiken ikäisten (myös alle 18 vuotiaiden) teinien kosia ja mennä naimisiin aikuisten simien kanssa.

No Fail Birth Control Poistaa 2% riskin joka on tavallisessa pelehdinnässä Inteenimaterin asennuksen jälkeen.

No Miscarriage Poistaa Keskenmenon riskin joten sitä ei enää tapahdu pelissäsi ellet itse sitä tee.

No Committed Relationship Estää useiden "vakavien suhteiden" luonnin (kihlat/seurustelu) Teinit voivat siis vain pyytää seurustelemaan ja aikuiset kihloihin.

Same Sex Pregnancy Mahdollistaa samaa sukupuolta olevien pariskuntien voivan saada yhdessä lapsen aivan samalla tavalla kuin heteroparitkin. Huomioithan että "äidiksi" tulee se sim joka ehdottaa pelehdintää

Residential Graduates Sallii yliopistosta valmistuneiden simien jäädä asumaan kampus alueelle. Sim vanhenee ja elää sitten siellä normaalisti. Huom! Toimii vain jos simillä on oma kämppä, asuntolat eivät kelpaa ja niistä sim pakotetaan takaisin naapurustoonsa

Silent Pregnancy "Sammuttaa" sen iloisen "plipliplimplim" äänen joka kuuluu kun sim tulee raskaaksi. Samalla tämä Pak myös kadottaa valikosta "yritä vauvaa" vaihtoehdon ja siis simit tavallaan yrittävät sitä sitten aina, et vain näe sitä ^_^'

Risky Runaway Jos teini(tyttö) karkaa kotoaan hän saattaa tulla raskaana takaisin. Raskaaksi tuleminen on mahdollista jos simillä on hyvät suhteet johonkin tai hän tuntee jonkun johon tuntee vetoa. Lisäksi siihen vaikuttavat elämäntoive, seksuaalinen suuntautuminen, hedelmällisyys, asuintila ja luonnollisesti tuuri. Jos simiä ei palauteta poliisi saattueessa kotiin palaa tämä viimeistään kun hänen olisi aika kasvaa aikuiseksi (jälkimmäisessä tapauksessa tietenkään ei raskaana)

Risky Sneakout Hieman samanlainen kuin edellinen, paitsi että sim voi tulla raskaaksi sille simille jonka kanssa livahti ulos jos heidän suhteensa on tarpeeksi hyvä. Älä käytä Risky Go outin ja/tai Risky Sneakout&Go out flavoreitten kanssa!

Risky Go out Jos teini karkaa yön selkään toisen kanssa hän saattaa kotiutua tälle simille raskaana. Älä käytä Risky Sneakoutin ja/tai Risky Sneakout & go out flavoreitten kanssa!

Risky Sneakout & go out Kompinaation kahdesta edellisestä, niille jotka tahtovat molemmat edelliset mahdollisuudet peliinsä. Älä käytä Risky Sneakoutin ja/tai Go outin kanssa!

Risky HoneymoonJos hääparin häät ovat hyvät ja he menevät häämatkalle (tavalliselle, ei matkoilla lisärin) voi olla että he palaavat kotiin lasta odottaen. Perhesimeillä tämä on vähän todennäköisempää kuin muilla.

Teen Maternity Fashion Paks Teinit ja nuoret aikuiset saavat "raskausvaatteet" käyttöönsä. Niitä ei voi valita ellei ole asentanut "Squingen Pregnancy Wear Any Clothes - Inteenimater Ediotion" -versiota tai muuta vastaavaa hakkia peliinsä.

Näistä voi valita mieleisensä ja niitä voi aina poistaa/lisätä mielensä mukaan.

Toivottavasti tästä on jollekkin iloa, ja jos on jotain kysyttävää niin ei tarvitse epäröidä, senkus kysyy.

14 comments:

 1. Moi, en oikein tajua mistä saa noi Flavor Pakit :D yritin googlettaa mutten löytänyt mitää :D Apua?

  ReplyDelete
 2. Asdas anteeksi en ole tarkastellut sähköposteja hyvään toviin ja nyt vasta huomasin viestisi, eli siis tuo kansio jossa ne inteenimaterin versiot on sisältää ne flavor pakit, esim. Kaupunkikämpän flavorpakki on siis se tiedosto jonka nimi on "InTeenimater_19c_ApartmentLife_FlavorPak" (Flavorpakin lisäksi pitää siis tietysti ladata itse hakki) Tuosta flavor pack zipistä sitten löytyy sisältä kaikki nuo vaihtoehdot joista valitaan ne omat suosikit ja loput voi vaikkapa heittää roskiin... Auttoiko yhtään?

  ReplyDelete
 3. Onko Flavor pack pakollinen ? vai voiko asentaa vain ja ainoastaan Inteenimater_Final19a_ApartmentLife.zip ? <- tapauksessani tämä versio :P

  ReplyDelete
 4. Flavor pack ei ole pakollinen, sen osilla vain saa paremmin säädettyä kaikkia pikku juttuja. (loistava ratkaisu kaltaisilleni kontrollifriikeille XD ) Mutta jos ne tuntuvat hankalilta/tylsiltä/turhilta niin ne voi tietenkin jättää lataamatta ja pelata pelkällä inteenimaterilla. :) (niin ja moi, yhä sama blogin pitäjä, vaihdoin vain nimeä välillä :D)

  ReplyDelete
 5. Tuolla lataussivustolla on tiedosto InTeenimater_19c_ApartmentLife.zip, onko sama kuin toi missä on 'a' 19 perässä?
  Ja jos on ladannut simssinsä muualle kuin C: levylle, (mun tapauksessa H:) niin haittaako se? D: Siis sitä kun lataa sen G tiedoston. Vai pitääkö mun siirtää kartano ja puutarha kamasetti C: levylle?
  Kiitos avusta jo etukäteen. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hiiiidas olen anteeksi, mutta joo AparmentLife 19c lienee vain päivitetty versio siitä mikä joskus kun tätä tutoriaalia olen väsännyt on ollut sen hetkinen. (Mikä tarkoittanee että minulla on itselläni vanha versio D: *juoksee lataamaan uuden heti*) Ja jos olet asentanut H:lle niin oletan että se polkusi on sitten, riippuen siitä mitä kansioita loit jotain muotoa H:->(ea games)->Sims 2 Kartano ja Puutarha kamasetti ja sieltä sitten ohjeen mukaan se TSData->Res->Overrides eli ei tarvitse siirtää mitään liäosia minnekkään. Itselläni kanssa oli peli itse asiassa asennettuna D:lle ja sitten se vain meni kansioon D:->EA Games->Sims 2 Kartano ja Puutarha->jne. (EA Games kansion loin muistaakseni itse sinne ennen kuin aloin pelejä asennella, jotenkin se vain oli minulle helpompaa ajatella niin) :)

   Delete
 6. ''HUOM! Vaikka esim. Lemmikkielämän jälkeen asentaisit kauppa auki lisärin et silti käytä sen lisärin Inteenimateria vaikka se onkin koneellasi “uusin” lisäosa. Uusin lisäosa määräytyy sen mukaan missä järjestyksessä pelit ovat ilmestyneet. ''

  Vaikkuttaako tämä myös jos on ladattuna lisäreitä Originin kautta O__o

  ReplyDelete
 7. *Jatkoa!
  Originista ois ladattuna Vapaa-aika, Vuodenaika ja Yliopisto kokoelma. Mikä versio kannattas valita?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Riippuu varmaankin ihan siitä millä peli "levyllä" pelaat, myönnän että ainoa asia jonka olen nähnyt noista kokoelmapeleistä ja inteenimaterista mainittavan on ollut melko pitkälti että se joko toimii tai sitten ei, ja suosittelevat lataamaan sen Kaupunkikämppä version koska se on uusin ja niissä kokoelmaversioissa on kuitenkin korjattu juuri bugeja aiemmista osista jne. Eli varmaan kannattaa sitä versiota kokeilla ja toivoa parasta. Jos peliisi tulee jotain järkyttäviä bugeja kuten postinkantaja parin minuutin välein, simit saavat -53275982375§ palkkaa tai muuta niin sitten voimme todeta että se versio ilmeisestikkään ei toimi ja parasta on vain poistaa inteenimater tai kokeilla toista (aiempaa) versiota siitä. Toisin sanoen siis, en osaa vastata kysymykseesi varmasti mutta nuo tiedot löysin kun vilkuilin Inteenimaterin foorumeita.

   Delete
  2. Kokeilin tuota ja ei toiminut :( Mutta sitten ajattelin hieman pidemmälle ja kokeilin vapaa-ajan versioo koska sen logo näkyy aina pelii käynnistäessä ja sehän on julkaistu viimeisimpänä noista kolmeasta. (Kokoelma kylläkin on lisätty viimeksi...)Nytpä sitten toimii! Kiitos paljon♥

   Delete
  3. Jee hienoa että joku ratkaisu löytyi kuitenkin :D

   Delete
 8. Itselläni on The Sims2 lemmikkipakkaus (lemmikkielämää+perhepakkaus+kartano&puutarha) mutta naapurustovalikossa on 'kartano&puutarha' teksti ja logo. Pitääkö minun siis ladata Kaupunkikämpän mukaan?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olettaisin että juu tuo kaupunkikämppä versio lienee oikea sinulle. :)

   Delete
  2. ok, niin aattelinkin :)

   Delete