Jan 27, 2011

Simin ottaminen ulos pelistä Simpellä

Onko sinulle koskaan syntynyt supersuloista pikkusimiä peliisi? Ja sitten peli on alkanut sekoilla ja olet joutunut poistamaan koko höskän ja asentamaan uudestaan? Ja taas unohtui ottaa varmuuskopiot ja kaikki häipyi bittiavaruuteen? Simin menetys tietysti harmittaa etenkin jos siihen on ehtinyt kiintyä, mutta entäpä jos et enää koskaan joutuisi menettämään simejäsi? Entä jos olisi keino kopioida sim pelistä? Siihen on keino, käytät vain simpeä, etsit simisi pelistä ja teet siitä kopion pelin ulkopuolelle. Helppo homma!


Koko homma kuulostaa noin miljoona kertaa vaikeammalta kuin mitä se oikeasti on. Tarvitset siihen vain yhden työkalun, Simpen. Simpen avulla voi tehdä itse asiassa moniakin juttuja joten se on ihan hyvä löytyä koneelta, mutta toisaalta taas jos ei tiedä mitä sillä on tekemässä voi hajottaa koko pelinsä! Joten siksi, ennen kuin aloitat, tee varmuuskopiot ladatuistasi, naapurustoistasi ja jos tahdot niin saved sims kansiostasikin. Varmuuskopiot teet helpoiten siten että valitset haluamasi kansiot ja sitten hiiren oikealla klikkaat ja etsit valinnan "kopioi" sen jälkeen siirry vaikkapa työpöydälle, tai johonkin kansioon ja hiiren oikealla valitse "liitä" kun siirto lakkaa olet onnistuneesti varmuuskopioinut tiedostosi ja voimme siirtyä eteenpäin. Tämä tutoriaali kulkee nyt askel kerrallaan, lue jokainen askel tarkkaan ennen kuin siirryt seuraavaan.

1. Lataa itsellesi Simpe, asenna se ja käynnistä.

2. Avaa valikko Tools (kuva)

3. Sieltä valikko Neighbourhood Manager (kuva)

4. Sieltä taasen Neighbourhood Browser (kuva)

5. Sitten aukeaa ikkuna jossa on kuva kaikista naapurustoistasi, valitse naapurusto jossa haluamasi simi on, tässä esimerkissä valitsin nyt BellaDonnan (kuva) Anna sen ladata rauhassa.

6. Sen jälkeen palaa taas yläreunan valikoihin ja etsi sieltä Tools-> Neighbourhood-> Sims Surgery... (kuva)

7. Aukeaa valikko nimeltään Sim Pool, etsi haluamasi sim sieltä, tässä esimerkissä nappasin taaperoni Billien. Kun löydät simisi valitse se ja sitten napsauta kuvassa ympäröityä "use" nappia.(kuva)

8. Simisi kasvot ilmestyvät ruutuun ja sen jälkeen vain napsautat kuvassa ympäröityä "export" nappia (kuva

9. Aukeaa valikko joka kertoo tallentavansa simisi Saved sims kansioon, nyt jos haluat voit uudelleen nimetä simisi, nimesin omani tietenkin Billieksi, mutta simiä ei ole pakko uudelleen nimetä jos tykkäät nimistä kuten wegteutwet6634r23urfg32.package. Valitse tallenna/save ja simisi tallentuu Saved Sims kansioon. (kuva)

10. Sulje simpe ja avaa bodyshop ja selaa valmiita simejä. Löydät sieltä juuri tallentamasi simin. Sen jälkeen voit halutessasi vielä luoda siitä sim package tiedoston ja pistää sen jonnekkin itsellesi talteen tulevaa käyttöä varten. Ja se oli siinä. Nyt osaat napata peliin syntyneet simit talteen! :D

2 comments:

  1. Kiitos ohjeesta! Siitä on ollut minulle hyötyä. .-) On hyvin ystävällistä auttaa huonompia! Teet mahtavaa työtä. .-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hienoa että tästä on ollut jollekkin hyötyä :D Positiiviset kommentit aina piristävät päivää jopa näin jörölle ihmiselle kuin minä ;D

      Delete