Jan 27, 2011

Syventävät Kuvan Muokkaustutoriaalit 2: Kuvien otto ja poset

Kuvien Otto Ja Poset

Ihan ensin jokaisen olisi hyvä tietää tämä lähestulkoon täydellinen lista pose ja animaatio boxeista. Oikeasti, pistäkää se kirjanmerkkeihin/suosikkeihin tai jotain...
Poseja voi tehdä monella tavalla, mutta helpointa lienee ladata jokin posebox ja napata siitä pose. Ei kovin omaperäistä (+ on olemassa vaara että joku muu käyttää juuri samaa posea) mutta hoituuhan se homma niinkin. Tässä nyt esimerkki aivan tavallisesta posesta:

Vähän omaperäisempää on ottaa kaksi (tai useampia) poseja ja pistää niitä päällekkäin tällä tavalla
(klikkaamalla isompi)
Tuota posea ainakaan ei suoraan saa valittua mistään joten se on jo parempi kuin vain ottaa tuo yksi poseeraus :D Kun poseerauksia pinoaa, kannattaa muistaa mitkä pisti käyttöön koska ne pitää tietysti kaikki perua yksi kerrallaan (eli boxin valikosta pose... stop) Joskus jos vain painat resettiä simi saattaa päätyä solmuun, kas tällä tavalla:

Älä panikoi! Ota vain joku normaali poseeraus sen jälkeen ja sitten pysäytä se. Yleensä se riittää asian korjaukseen. Jos ei joudut valitettavasti poistumaan tontilta ja palaamaan.

Toinen keino on animaatioboxit, tai pelin omien animaatioiden käyttö. Helpointa on, jos omistat Kaupunkikämpän, vain ladata treeagin Freezer Clock ja pysäyttää simi sillä oikeaan asentoon. JOS et omista kaupunkikämppää niin valitettavasti joudut luottamaan ihan pause napin voimaan. Lisälukemisena Veron Asher opettaa täällä kuinka yhdistellä eri animaatioita ja poseja mielenkiintoisin tuloksin. (kannattaa lukea!)

Joskus taasen voi olla niin että sinun täytyy saada 2 tai useampia simejä lähekkäin, esimerkiksi näin:

Tämä onnistuu helpoiten käyttämällä OMSP (eli OneMoreSlotPackage) vaikkapa näitä. (oma suosikkini) Aseta jompikumpi simi tuollaisen laatan päälle ja sitten vain siirrät tätä laatan päällä olevaa simiä lähemmäs toista, OMSP:t nimittäin eivät napsahtele simeihin :3 Jos taasen käyttelet Kaupunkikämpän kanssa toimivia nosteltavia OMSP:eitä niin voit taasen saada lisää mielenkiintoisempia poseja aikaiseksi, kuten vaikkapa tälläisen:

Jos taas et käytä OMSP:tä kun kuvaat kahta (tai useampaa) simiä yhdessä voi käydä esim. näin:
Photobucket(klikkaamalla isompi)
(Joskin tässä kuvassa se on aika magee juttu XD Mutta yleensä simit siis jotenkin päätyvät toistensa sisään)

Tässä vielä pari koodia joista lienee apua
boolprop allow45DegreeAngleOfRotation true Sallii simien käännön 45 asteen kulmiinkin. Käytä pilkku (,) ja piste (.) nappeja kääntämiseen.
boolprop snapobjectstogrid false Sallii simien/esineitten sijoittamisen lähes minne vain, ruutujen väliinkin.
move_objects on (Koodin sai kirjoitettua jotenkin toisellakin tavalla, mutten muista sitä.) Sallii sellaisten esineitten liikuttelun joita et muuten saisi liikutettua (kuten esim. Simit)
PlumbBob toggle Piilottaa sen vihreän kristallin. Jollet meinaa muistaa tuon oikein kirjoitusta, avaa koodi kenttä ja napauta n. 10 kertaa TAB (kaksi nuolta nappi Caps Lockin yllä) ja se antaa sen koodin sieltä oikein kirjoitettuna :3

No comments:

Post a Comment