Jan 27, 2011

Syventävät Kuvan Muokkaustutoriaalit 4: Tekstit ja teksti effektit

Tekstit ja Teksti Effektit


Ensin mainitsen että tekstit ja layerit kulkevat tiukasti käsikädessä. Kun opit layereitten käytön, tekstien käyttö tulee olemaan todella helppoa...


Tekstin lisäämisvalikko löytyy helposti options valikosta ja ihan perustyökalu valikostakin, ja se näyttää T kirjaimelta, tälläiseltä:

Kun käytät Tekstin lisäystä, photoshop luo automaattisesti uuden kerroksen. Se on teksti layer ja et voi manipuloida sitä samoin kuin tavallisia layereitä. Niin kauan kuin se säilyy teksti layerinä voit muokata tekstin kokoa, väriä ja fonttia. Tässä on silmäys siihen mistä löydät valikot ylimmästä työkalu paneelista:

*Huomaathan että saatavilla ovat kaikki fontit jotka olet koneellesi asentanut. Lisätäksesi fontin avaa ohjauspaneeli ja etsi sieltä kansio "fontit". Mm. dafont sivustolta saa kivoja uusia fontteja, mutta muitakin sivustoja on.

Voit liikutella Teksti layeriä ympäriinsä ja editoida niitä jälkeenpäin. (varmista vain aina että valitset ensin tekstityökalun) Kun olet saanut layerisi editoitua sellaiseksi kuin haluat voit tehdä siitä vielä muokattavamman layerin, jos on tarvetta (tämä ei ole pakollista jos tekstisi on hyvä sellaisenaan.) Tehdäksesi näin, luo uusi läpinäkyvä layer (transparent layer) teksti layerisi alle ja sitten yhdistä teksti layeri sen alla olevaan läpinäkyvään layeriin. Sitten valitse neliötyökalu, valitse teksti alue. Voit nyt käyttää muutos työkalua (transform, löytyy siis kohdasta edit-> transform) muokataksesi tekstin muotoa jne. Jos tahdot lisätä tekstiisi rajat, valitse valikosta kohta "select color" (valitse väri) ja valitse haluamasi kohta (klikkaa tekstiä). Klikkaa sitten ok. Kun teksti on valittu mene ylävalikoissa kohtaan edit->stroke ja valitse "Stroke selection" valiksta. Valitse värisi ja paksuus (pikseleissä) jonka haluat.

Lopulta, teksti työkalussa voit valita toiminnoksi "test mask tool" text mask työkalu on valintatyökalu joka sallii tekstin muodon valinnan. Joten jos esim. tahdot tekstin joka on täynnä metsäkuviota, liitä kuva metsästä erilliselle layerille, käytä test mask työkalua ja klikkaa layeriä. Väliaikainen punainen kerros jolla on todella alhainen läpinäkyvyys. Kirjoita vain tekstisi ja poistu teksti tilasta. (kannattaa käyttää siirto työkalua) ja valinta valikko ilmestyy. Voit sillä leikata tekstin pois, tai valita valikosta "select inverse" (valitsee tällöin kaiken ympärillä olevan) ja valitse sitten cut (leikkaa) edit valikosta ja sitten saat tälläisen kuvan:

Ideoita joihin tätä tietoa käyttää:
Voit tehdä paljon kopioimalla teksti layerin ennen kuin yhdistät sen sen normaaliin layeriin. Esimerkiksi, voit käyttää harmaaksi muutettua layeriä luodaksesi sillä tekstillä varjon tai leikkimällä sen läpinäkyvyyden säädöllä. Tai jos muokkaat layeristä hyvin vaalean ja käytät sitten Gaussian Blurria voit luoda "hohtavan" tekstin jne.

Tai voit kokeilla käyttää erilaisia brusheja tms. luodaksesi erilaisia efektejä. Mahdollisuuksia on loputtomasti ja vain mielikuvitus on rajana.

* Alkuperäinen tutoriaali löytyy täältä Vickyn kirjoittamana. Käännetty tämän luvalla, ja käyttäen tämän ottamia kuvia (jotka tosin kopioin omaan photobuckettiini säästääkseni Vickyn bandwidthiä) myös tämän luvalla. En ota muita kredittejä kuin kääntämisestä :P

No comments:

Post a Comment